Oppositie en coalitie

Gepubliceerd op 5 mei 2021 om 20:13

In de raadsvergadering van maart jl.  En april is het wel duidelijk geworden, de coalitie CU, SGP,VVD en Pro-Veenendaal hebben de macht. De coalitie heeft op de oppositie altijd een voorsprong. De college wethouders zijn veelal aanwezig bij de coalitiefractie vergaderingen en kunnen op deze wijze al zaken voorbereiden zodat zij bij het indienen reeds de sleutel in handen hebben.

 Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties zien maar één gemeente. Het zal ze doorgaans een zorg zijn wie coalitie of oppositie, raad of college is. Het gaat om ambities en keuzes die uiteraard afhankelijk zijn van overtuigingen en maatschappijbeeld en zijn dus gekleurd. Voor de rest gaat het om proces, over hoe een en ander in te richten, te organiseren en uit te voeren.

Zijn wij als oppositie dan tegen alle coalitiezaken, NEEN! In principe staan we voor samenwerking en willen wij alle twee hetzelfde, het beste, voor Veenendaal en onze inwoners.  Maar de oppositie  wil  vaker op een andere wijze  aan de wensen van de inwoners van Veenendaal voldoen dan de coalitie. Om meer zaken voor elkaar te krijgen hebben we  als oppositie dan wel uw steun en stem nodig, om gelijkwaardig te worden! Een respectabel dualisme zijn we voorstander van.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.