WELKOM OP ONZE WEBSITE

WELKOM OP ONZE WEBSITE

Lokaal Veenendaal is die andere lokale partij. Niet de grootste, wel de langst bestaande.  In 2024 bestaan we 20 jaar!  Met die jarenlange ervaring staan we als liberale partij sterk in de raad.  Tot twee maal toe werden  raadsleden uitgeroepen tot Raadslid van het jaar en wordt onze fractievoorzitter; Jaap Pottjewijd, wel de ‘Omtzigt’ gvan de gemeenteraad genoemd. Iets wat we zien als een groot compliment, want net als Omtzigt ( de Omzigt als kamerlid) leggen we graag  de vinger op de zere plek en schuwen we het debat niet; hard op in de inhoud, zacht op de mens. Kortom, we zitten niet stil, sterker nog, als oppositiepartij doen we wat onze stemmers van ons verwachten; opkomen voor de inwoners, verenigingen en bedrijven en Veenendaal de verandering gunnen wat het wél nodig heeft.                                                                  2024 een jaar van vele  vernieuwings elementen  voor onze partij,  0.a. Logo, website en Nieuwsbrief zullen allen een nieuw jasje krijgen
 
Lokaal Veenendaal genoot landelijke bekendheid op tv door de kwestie omtrent de verplichte (peperdure) stadsverwarming in Oost (DEVO) en was geroemd voorvechter van ‘de zondag voor iedereen’.
Speerpunten in de komende periode zijn: Een groter theater, meer evenementen, DEVO, Tiny houses, betere infrastuctuur voor zowel Rondweg Oost als West, huisvesting  en onderwijs.

Meer ondersteuning aan onze ondernemers want zij zijn het die de Veense economie een BOOST geven!

 

Mensen vragen ons wel eens: “Waarom  heeft het logo twee kleuren en wat is de betekenis hiervan. Het blauwe gedeelte vertegenwoordigt Veenendaal als dorp en het gele deel Veenendaalals stad zich richtend op de toekomst.  Typerender kunnen wij onze partij ook niet omschrijven.


Onze achtergronden zijn erg divers gekleurd, zowel in het dagelijks leven, als politiek gezien. Maar dat is niet erg, want de inwoners van Veenendaal zijn ook divers en daarom kunnen wij het Veen optimaal vertegenwoordigen. 
We hoeven niet mee te waaien met Den Haag, we varen onze eigen koers, gedreven door de wensen en idealen van de inwoners van Veenendaal.
De kleuren van ons logo: geel en blauw, vind je terug in de Veenendaalse vlag. Zo blijven we herkenbaar, zó blijven we op en top Veens.
Meetellen en meedoen: volwaardig burgerschap. Zodanig dat eigen leven wordt ondersteund vanuit de overheid en professionele organisaties als er beperkingen zijn. Maar er ook aandacht is voor informele zorg, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Want het inzetten van (levens)ervaring, opgedane kennis en vaardigheden van inwoners voor inwoners is belangrijk om te benutten. Daarnaast kunnen activiteiten het leef genot verhogen.
Toch zien we dat een behoorlijk aantal inwoners van onze gemeente Veenendaal geen gebruik maken van de activiteiten. Dit kan zijn omdat ze niet meer mobiel zijn, gezondheidsproblemen hebben, het eng vinden om zomaar bij een activiteit naar binnen te stappen of zich niet aangesproken voelen door het aanbod. Maar het is ook vaak zo dat inwoners niet weten dat een bepaalde activiteit bestaat. Wij zullen de organisaties ondersteunen om hun activiteiten beter te communiceren.
Lokaal Veenendaal gunt het iedere inwoner om gelukkig te worden in onze gemeente. We beseffen daarbij dat waarschijnlijk niemand altijd gelukkig is en dat pech of ziekte bij het leven horen. We zien geluk vooral als een product van zingeving en plezier in het leven. We willen inwoners helpen zingeving te houden of terug te vinden in het leven. Want mensen die hun leven als betekenisvol blijven ervaren, voelen zich prettiger en hebben een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid. En als het dan een keer tegenzit, kunnen ze dat beter aan. Goede relaties met andere mensen dragen in hoge mate bij aan een gelukkig leven en wij dragen daar graag een steentje aan bij.

Eli Draaisma, Voorzitter Lokaal Veenendaal